maanantai 21. maaliskuuta 2011

Haastattelu Turun Sanomissa 19.3

Lauantain Turun Sanomista löytyy eduskuntavaalikampanjaani koskeva haastattelu (sivulla 9). Haastattelu on osa Turkkarin "Haluan kansanedustajaksi"-juttusarjaa. Juttu on luettavissa myös täällä.
Kokoomuksen komeetta kampanjoi vihreillä arvoilla

Turun Sanomat
JARI HEINO
Onko 24-vuotias Saara-Sofia Sutela (kok) liian nuori ja kokematon kansanedustajaksi?
  Ei ole. Nuoren naisen ansioluettelo on sellainen, että useimmat meistä lasketaan hautaan paljon lyhyemmän kanssa.
  Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin avustaja, Turun kaupunginvaltuutettu, liikuntalautakunnan puheenjohtaja, kokoomuksen Turun aluejärjestön varapuheenjohtaja, Syömishäiriöliiton puheenjohtaja ja Suomen voimisteluliiton hallituksen jäsen on entinen Turun Riennon sekä Liikunnan ja urheilun nuorisokomitean puheenjohtaja. Kauppatieteiden maisteri on ennättänyt Turun kauppakorkean lisäksi opiskella Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Jordaniassa.
  Kaikki alkoi siitä, kun 14-vuotias voimistelija rikkoi selkänsä. Urheiluseura alkoi houkutella reipasta jäsentään järjestöpuolelle. Kannatti houkutella.
  – Luottamustehtävät täydentävät toisiaan. Ei tunnu, että repisin itseäni sataan paikkaan, hän vakuuttaa.
  Sutela uskoo, että yksi ihminen pystyy muuttamaan maailmaa. Tai ainakin vaikuttamaan asioihin, jotka ottavat pannuun. Kuten vaikka byrokratian hitaat rattaat. Noita rattaita rasvaamaan hän lähtee 30 000 euron vaalibudjetilla. Tavoitteena on kuntavaalien äänimäärän kymmenkertaistaminen ja paikka eduskunnassa.
  Sutelan kampanjan kivijalka on kestävä kehitys. Se jakaantuu taloudelliseen ja sosiaaliseen vastuuseen sekä ympäristövastuuseen. Kaikki kolme asiaa pitäisi huomioida kaikessa päätöksenteossa. Löytyy häneltä myös yksittäisiä esityksiä. Esimerkiksi urheiluseurojen jäsenmaksut voisivat olla verovähennyskelpoisia.
  Myöskään Varsinais-Suomen asiaa ei unohdeta.
  – Pitää saada Elsa-rata Turusta Helsinkiin. Ja kasitie kuntoon. Varsinais-Suomessa on paljon korkeakouluja, mutta valmistuvat nuoret eivät saa täältä töitä, hän listaa.
  Yksin ei kokenut järjestöhirmu noita asioita aja.
  – Meillä on ihan mahtava tiimi. On kolme kampanjapäällikköä, ja tiiviimpi parinkymmenen hengen porukka. Sähköpostilistalta löytyy 70 nimeä ja Facebookista varmaan 400, hän iloitsee.

Myös vihreät oli vaihtoehto

Kumpi vetää sinua enemmän: urheilu vai politiikka?
  – Tällä hetkellä politiikka. Liikunta ja urheilu ovat hyvää vastapainoa vapaa-ajalla. Mutta urheilu on myös merkittävä osa sitä politiikkaa, jota teen.
Entä kansainvälinen bisnesura vai kansanedustajan tehtävä?
  – Kansanedustajan tehtävä. Vaikka en ole alunperin suunnitellut mitään poliittista uraa, niin näiden vaiheiden jälkeen se tuntuu luontevalta.
Nettisivuillasi puhut vihreistä arvoista. Miksi kokoomus eikä vihreät?
– Hyvä kysymys. Pohdin myös toista vaihtoehtoa ennen kuin lähdin kokoomuksen ehdokkaaksi. Koin, että kokoomuksessa on laajemmin esillä ne näkemykset ja arvot, jotka allekirjoitan. Vaikka en olisikaan kaikista asioista samaa mieltä.

6 kommenttia:

Joopa joo kirjoitti...

"Löytyy häneltä myös yksittäisiä esityksiä. Esimerkiksi urheiluseurojen jäsenmaksut voisivat olla verovähennyskelpoisia."

No, onneksi on sentään se 30 tonnin budjetti jos konkreettiset ehdotukset ovat tuota tasoa. Yhteiskunnan suurten epäkohtien äärellä, eh.

Tämän toteaminen on mielestäni ihan validia, kun olen jo pitkään käynyt toiveikkaana katselemassa (enkä ole kuulemma ainoa), että tulisiko sinne nettisivuillesi vihdoinkin konkreettisia vaaliteemoja niiden ympäripyöreiden kestävä kehitys -sanakirjamääritelmien tilalle.

Eipä näy tulevan.

Saara-Sofia Sirén (o.s. Sutela) kirjoitti...

Moikka,
nettisivujen teemat-osio on päivityksen alla. Sillä välin kantoja poliittisiin kysymyksiin löytyy esim. vaalikonevastauksista (linkit oikeassa palkissa).

Anonyymi kirjoitti...

Terve SS

Ihan hyvä päivittää ne nettiteemat, sillä taloudellinen vastuu, sosiaalinen vastuu ja ympäristövastuu ovat niin ympäripyöreitä ja mitäänsanomattomia teemoja, että heikottaa. Varsinkin kun ne tuntuvat lähinnä wikipediasta kopioiduilta, vailla oikolukua.

Lainaus kohdasta ympäristövastuu: "ympäristövastuuseen kuuluu luonnonvarojen säästeliäs käyttö" ???

Olet urheilullinen ihminen ja niissä asioissa uskottava, keskity vahvuuksiisi. Älä yritä vakuuttaa itsellesi tuntemattomilla alueilla, koska epävarmuus haisee pelottavan pitkälle.

Anonyymi kirjoitti...

siis yllä olevaan viestiin korjaus että...

UUSIUTUVIEN luonnonvarojen säästeliäs käyttö

Saara-Sofia Sirén (o.s. Sutela) kirjoitti...

Moikka ja kiitos palautteesta!
Urheiluseuratoiminnassa on tosiaan taustani, mutta en kyllä koe itseäni epävarmaksi kestävän kehityksen osa-alueellakaan. Olen opinnoissani painottanut nimenomaan näitä teemoja ja käynyt täydentämässä tietojani ulkomaillakin. Myös graduni käsitteli yhteiskuntavastuuta kestävän kehityksen kolmesta näkökulmasta.

Mutta oikeassa olet, että sivujen päivitys ja teemojen avaus ovat tarpeen! Uskoisin, että alkuviikosta saan kattavammat tekstit nettiin.

Anonyymi kirjoitti...

No eipä sit näkynyt konkreettisempia teemoja sivuillasi. Ehkä läpi menoon olisikin tarvittu muutakin kuin imagoa ja rahaa. Teehän tästä johtopäätöksiä, jooko?